Dječji vrtić Maza

Naša misija & vizija

Dječji vrtić “Maza” je Ustanova za rani i predškolski odgoj i obrazovanje koja djeluje na području Primorsko – goranske županije. Cjelokupni rad usmjeren je na rast i razvoj, poštivanje i uvažavanje individualnih potreba. Zajedno s obitelji odgajamo i obrazujemo generacije najmlađe populacije.

Kontinuirani interaktivni odnos DJETETA kao središta svega, obitelji, vrtića i društvene zajednice. Kako bi našu viziju realizirali u cjelokupnom radu sudjeluju ravnateljica, stručni suradnik – pedagog, odgojitelji, profesori engleskog jezika, tajnica, domaćice naših vrtića, kao i ostali vanjski stručni suradnici.

Naš stručni tim

Odgajamo & obrazujemo

tamara-klasan-maza

Tamara Klasan Brnčić

Pedagoginja,
mag. paed.
Zvjezdana Balen Vuglac

Zvjezdana Balen Vuglač

Ravnateljica, 
diplomirani pedagog i profesor

Doris Marković

Pravnica,
mag. iur.

Program

Redoviti cjeloviti razvojni program ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u trajanju od 10 sati dnevno.

Posebni programi kao prošireni redoviti programi verificirani od nadležnog Ministarstva:

Program predškole

Program ranog učenja stranog jezika

Sigurnosno - zaštitni i preventivni program

Integrirani program engleskog jezika

U našem dječjem vrtiću „Maza“, osim redovnog programa provodimo i integrirani program engleskog jezika. Engleski jezik temelji se  na spontanim situacijskim poticajima, kroz realizaciju raznih aktivnosti, igara i projekata koji su osmišljeni za pojedinu dobnu skupinu. Cilj nam je da kroz igru prateći dječje interese približimo engleski jezik te stvorimo temelje za njihovo znanje i njihov budući razvoj. Kroz poučavanje engleskog jezika razvijamo svijest o širenju mogućnosti komuniciranja te lakšem pristupu informacijama. Također potičemo samoaktivnost i interes djeteta za postupnim usvajanjem stranoga jezika u skladu s njegovim individualnim mogućnostima i potrebama.

Da bi se navedeni programi realizirali u cjelokupnom radu sudjeluju: ravnateljica, stručni suradnik – pedagog, odgojitelji, profesori engleskog jezika, tajnica, domaćice naših vrtića kao i ostali vanjski stručni suradnici.

Pišemo našu priču i svu ljubav i napore ulažemo u vaše male maze.

0
GODINA

Jelovnik dječjeg vrtića „Maza“ sastavljen je u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo. Tijekom tromjesečja vrši se kontrola jelovnika te se s promjenom godišnjih doba i izmjene sezonskih namirnica uvode u zamjenu glavna jela. Jelovnik je sastavljen tako da zadovoljava sve nutritivne potrebe djeteta za pravilan rast i razvoj djeteta. Tjedni jelovnici se objavljuju na oglasnim pločama svake od skupina kako bi roditelji imali uvid u prehranu. O jutarnjim obrocima, doručcima i voćnim obrocima brinu naše domaćice.

Uvođenjem HACCP sustava (sustav za kvalitetu i sigurnost hrane) u vrtiću smo započeli drugačiju proslavu dječjih rođendana. Potaknuti prehrambenim standardima za planiranje prehrane djece, naše proslave zovu se „Zdravi rođendani“ koji obuhvaćaju voćne obroke, svježe ili suho voće. Osim zdrave hrane obilježavanje rođendana smo upotpunili dodatnim sadržajima prema izboru i interesima djece. Djeci je dana prilika da odabiru način proslave rođendana, kao i namirnice koje će konzumirati na samoj proslavi.

Jer zdravlje je najbitnije!

Suradnja s društvenim čimbenicima

Naša Ustanova Dječji vrtić „Maza“ ostvaruje suradnju s različitim društvenim čimbenicima: sudjelujemo u programu „Unaprjeđivanja oralnog zdravlja djece“ koji se provodi na nivou cijele Ustanove. Tijekom svake pedagoške godine ostvarujemo suradnju s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo i Medicinskim fakultetom u Rijeci na način da u vrtić ugošćujemo studente dentalne medicine, ili stomatologa, a cilj edukacijskog posjeta je demonstracija ispravne oralne higijenu i prevencija djelovanja na zdravlje zubi.

Također, svake pedagoške godine sudjelujemo u projektu „Vrtići za vrtiće“ u sklopu Festivala znanosti na kojem predstavljamo svoje projekte i dječje radove na određenu temu koja se provodi. Škole za Afriku je edukativni i humanitarni Unicef-ov program u kojem rado sudjelujemo svake pedagoške godine. Tijekom cijele pedagoške godine, naš vrtić zajedničkim snagama pomažu djeci Afrike u sklopu financiranja, školovanja, školskog pribora, odjeće i svega potrebitog da se djeca osjećaju i budu školarci.

Imate pitanja?

Kontaktirajte nas!

Za sva pitanja ili nejasnoće nazovite nas ili ispunite kontakt formu. Nastojat ćemo Vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku. Vaša Maza.

Adresa

Viškovo, Marinići 80/b
Klana, Zatrep 6

Telefon

Viškovo
099 3 683 185

Klana
051 80 86 71

Radno vrijeme

Od ponedjeljka do petka
6:30 - 16:30

Email

maza.vrtic@gmail.com
maza